Faceți căutări pe acest blog

Concursul ”Destinaţie pentru tineri: Staţia Europa”

Au fost desemnați câstigătorii Concursului "Destinație pentru tineri: Stația Europa"

Concursul ”Destinaţie pentru tineri: Staţia Europa” este organizat de Secretariatul Platformei societăţii civile „Pentru Europa” în cadrul proiectului „Patforma societăţii civile „Pentru Europa”: consolidarea comunicării interne şi externe”, parte a campaniei „Europa pentru tine”, finanţată de USAID şi FHI360. Concursul organizat în parteneriat cu Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare al Bibliotecii Naționale.


Scopul concursului este de a încuraja tinerii din Republica Moldova să studieze și să cunoască mai multe despre cultura, civilizația și valorile europene. La concurs sunt îndemnați să participe tineri cu vârste cuprinse între 14-17 ani, care posedă cunoștințe în domeniul tematicilor europene (politică, geografie, cultură, lingvistică etc.) și sunt dornici să și le împărtășească semenilor. Data limită de înscriere în concurs este 6 decembrie 2015.




Concursul se va desfășura în trei etape pe parcursul unei singure zile.

Primele două etape presupun testarea cunoștințelor europene, iar cea de-a treia etapă - prezentarea unei pledoarii în fața juriului în care participantul trebuie să abordeze unul din următoarele subiecte:

Dacă aş fi preşedintele Parlamentului European ce aş face pentru Uniunea Europeană, în general, şi pentru Moldova, în particular.

  • Dacă aş fi Comisar European pentru Energetică ce aş face pentru a asigura securitatea energetică a UE și a Republicii Moldova.
  • Dacă aş fi Comisar pentru Extindere, pentru ce politică de extindere a UE aş pleda.
  • Ce aş face dacă aş fi eurodeputat din partea Republicii Moldova.
  • Dacă aş fi Comisar European pe probleme privind drepturile omului pe ce aspecte aș pune accentul pentru a îmbunătăți situația drepturilor omului în lume.
Pledoaria va fi prezentată verbal;

Aceasta nu trebuie să depășească durata de 3 min;
Pledantul nu se va folosi de notițe în cadrul prezentării;
Varianta scrisă a pledoariei va fi prezentată juriului.

Criteriile de evaluare pentru primele două etape sunt numărul de răspunsuri corecte acordate într-un anumit interval de timp, iar pentru cea de-a treia etapă - elocinţa, expresivitatea, corectitudinea prezentării informaţiei, coerenţa exprimării, calităţile de orator.

Componenţa preliminară a juriului: un reprezentant al FHI360, unul al Fundaţiei Est-Europene şi unul al Consiliului Național al Tineretului din Republica Moldova.

Consultă obligatoriu Regulamentul concursului, pentru a afla mai multe detalii despre condițiile și regulile de participare.

Tinerii vor avea posibilitatea să concureze pentru a obține unul din cele trei premii de valoare.

I. Tabletă 10.1"
II. Phabletă/Tabletă 8"
III. Tabletă 8"

Tinerii care s-au înscris la concurs îşi pot aprofunda cunoştinţele şi se pot prepara pentru pledoarie în sala de lectură a Centrului Pro-European de Servicii şi Comunicare, din cadrul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova.

Detalii suplimentare despre concurs pot fi obținute la telefonul 022-24-17-71 sau pe adresa proeurope.platform@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti