Faceți căutări pe acest blog

Ziua Cărţii la FRIŞPA USM

La Facultatea Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii de Stat din Moldova, la 19 aprilie 2016, a avut loc Ziua Cărţii. Studenţii au fost invitaţi să-şi lărgească orizontul şi să se informeze despre noile aparţii editoriale şi publicaţiile din colecţiile bibliotecilor, care ar putea să-i ajute în procesul de asimilare şi aprofundare a cunoştinţelor.

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a participat la eveniment cu o selecţie de literatură de specialitate din colecţiile sale, care au fost prezentate studenţilor şi profesorilor universitari de către Eudochia PARA, Serviciul "Lectura Publică" şi Elena Carauş, Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare (CPESC). Literatura expusă a cuprins peste 100 de titluri de manuale, materiale didactice, suporturi de curs, studii, monografii în domeniul dreptului public internaţional, relaţiilor internaţionale,  istoriei şi politicilor Uniunii Europene, dreptului comunitar, precum şi culegeri de acte internaţionale. Atenţia studenţilor a fost atrasă la publicaţiile Consiliului Europei, în special cadrul juridic al Organizaţiei, publicaţii în domeniul drepturilor omului. 

Tinerii s-au dovedit a fi interesaţi de această activitate şi au răsfoit cărţile expuse, căutând în special materiale utile pentru cursurile şi tezele la care urmează să se pregătească. Majoritatea dintre ei deja sunt cititori activi ai BNRM deja din primul an de studii, iar alţii au menţionat că nu cunosc foarte bine serviciile oferite de Biblioteca Naţională şi acesta a constituit un prilej foarte bun de a-i invita să acceseze colecţiile BNRM şi să viziteze CPESC.

Totodată, studenţii au fost curioşi să afle şi despre acte activităţi organizate de către Biblioteca Naţională şi Centrul Pro-European, iar unii au menţionat că sunt gata să se implice personal în acţiuni publice şi să participe la discuţii alături de tinerii de la alte instituţii de învăţământ. Cei mai activi şi curioşi studenţi au fost răsplătiţi cu broşuri informative şi insigne cu simbolurile UE-Moldova. Un set de publicaţii a fost transmit Bibliotecii FRIŞPA.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti