Faceți căutări pe acest blog

UE: Intrări noi - Iunie 2016

descarcati



341 / E-91     III-125316
                         
Europenizarea : Studii de guvernare și securitate / Coord. : George Anglițoiu . ─ Bucureşti : C.H. Beck, 2015
338 p. : fig., tab. - (Studii strategice).

Bibliogr. Bibliogr. la sf. art.

ISBN: 978-606-18-0436-8


Un volum colectiv care analizează polimorfia Europenizării și încearcă să răspundă la un număr de întrebări esențiale: Este Europenizarea procesul istoric și strategic care a transformat Uniunea Europeană într-o putere civilizațională la nivel continental și global? Este Pax Europaea bunul public esențial implementat prin integrare? Promovează Uniunea Europeană Europeanizarea ca pe un instrument de putere inteligentă întru atingerea obiectivelor sale de politică externă și de securitate? Se situează Europeanizarea generată de UE întru-un regim de rivalitate cu alte proiecte geo-strategice contemporane concurente precum Americanizarea, Euro-Asianizarea, Neo-Otomanizarea sau Neo-Islamizarea? 


Cuprins




336.7/ B -41                
IV-54740

BELOBROV, Angela; COCIUG, Victoria; MISTREAN, Larisa  Certificat European Bancar .Manual de curs  / Angela Belobrov, Victoria Cociug, Larisa Mistrean . ─ Chişinău : ASEM, 2015 XII, -  521 p. : tab., scheme.

Antetitlu : European Found. Certif. in Banking, Liga Bancherilor din Moldova

Bibliogr. Bibliogr. : p. 463-470

ISBN: 978-9975-75-722-11



.

Certificatul EFCB reprezentă o recunoaștere a competențelor profesionale în domeniul industriei financiar-bancare, în orice țară din UE, conform standardelor Centrului European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale – CEDEFOP. Promovarea acestui program în Republica Moldova va contribui la sporirea competenței forței de muncă din sectorul financiar și implicit a calității serviciilor financiare, iar în ultimă instanță la îmbunătățirea serviciilor publice și a mediului de afaceri din țară. De asemenea, grație acestui program se vor crea oportunități pentru un număr mare de angajații din bănci și din alte instituții financiare nebancare de a obține o recunoaștere pe plan european a competențelor profesionale în domeniul financiar-bancar, fiindu-le create premise pentru o creștere profesională și de carieră.

Programul de studiu se adresează tuturor angajaților din sectorul bancar, care doresc să-şi perfecționeze cunoștințele necesare unui specialist din industria serviciilor financiar bancare, precum şi tuturor acelora care simt nevoia să fie pregătiți pentru acele procese și tendințe economice pe care le va determina intensificarea procesului integraționist al Republicii Moldova. De asemenea, programul se adresează și reprezentanților din sectorul financiar nebancar (instituțiile de microcreditare, leasing, asociațiile de economii și împrumuturi pentru populație), cât și studenților din ultimul an și masteranzilor din cadrul instituțiilor de învățământ superior cu profil economico-financiar




Vezi de asemenea:

UE: intrari noi - Publicatiile Centrului pentru Studii Europene „Wilfried Martens”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti