Faceți căutări pe acest blog

Nocturna bibliotecilor 2016: Cunoaşte mai bine Europa!

 Cunoaşte mai bine Europa!: Serată de jocuri pentru toate vârstele

Evenimentul Nocturna Bibliotecilor 2016 a avut loc la Biblioteca Națională a Republicii Moldova la 30 septembrie, ora 18.00-22.00. „NOCTURNA BIBLIOTECILOR” a fost organizată în cadrul CAMPANIEI NAȚIONALE “NE VEDEM LA BIBLIOTECĂ" si a avut genericul "Cărți care inspiră. Povestea de dincolo de cuvinte".
Zeci de evenimente au fost pregătite pentru vizitatorii serali şi nocturni: turul ghidat al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, expoziţii si lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, master-class, etc.

Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare a fost inspirat din publicaţiile didactice ale Consiliului Europei şi Uniunii Europene şi a invitat elevii la o serata de jocuri de descoperire a Europei şi a valorilor sale. Intr-un mod distractiv, copiii au cunoscut mai bine care sunt drepturile omului, de ce trebuie să fim cetăţeni activi şi responsabili, ce înseamnă democraţie, etc.

Alături de elevi, au participat şi parinţii sau bunicii, iar orele mai târzii au fost rezervate tinerilor din clasele superioare, care au fost invitaţi să-şi testeze cunoştinţele.


Evenimentul s-a desfasurat in sala de lectura a Centrului Pro-European de Servicii si Comunicare, Biblioteca Nationala, bloc principal, etaj 3, sala 23. Inceputul - 18.30. Tel. 0 22 24 10 96.


Agenda activităților Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova în cadrul evenimentului Nocturna Bibliotecilor 2016


/div>

  





În contextul Nocturnei Bibliotecilor CPESC a vernisat pe holul de la parterul BNRM o expoziție de publicații cu tematică europeană, intrate recent în colecțiile sale. Pe rafturi au fost expuse publicații privind protecția drepturilor omului în cadrul Consiliului Europei, în special a victimelor violențelor, a copiilor, femeilor, minorităților naționale; studii elaborate în rezultatul proiectelor comune CoE-UE pentu Republica Moldova, în special cu privire la eficiența guvernării la nivel local, materiale didactice privind educația pentru cetățenie și educația culturii democratice. Un compartiment al expoziției a fost dedicat procesului de integrare auropeană a Rep. Moldova și implementării Acordului de Asociere UE-RM.


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti