Faceți căutări pe acest blog

”Creăm punți spre dezvoltare”: Participarea CPESC la Târgul partenerilor bibliotecilor

La 9 decembrie 2016, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova s-a desfășurat Prima ediție a Târgului partenerilor bibliotecilor, organizat de IREX Moldova în cadrul programului ”Novateca”. Scopul evenimentului a fost prezentarea celor mai inovatoare servicii și inițiative realizate de bibliotecile publice din Republica Moldova, precum și evidențierea importanței parteneriatelor inovatoare.

Având genericul „Creăm punți spre dezvoltare: biblioteca modernă”, Târgul a servit drept platformă pentru discuții informale și oportunități de formare a unor noi parteneriate cu bibliotecile publice din Republica Moldova. Serviciile de bibliotecă prezentate s-au axat pe domeniile incluziune digitală, cultură și recreere, educație, sănătate, agricultură, dezvoltare economică, e-servicii, educație în domeniul mass-media, abilitarea femeilor și fetelor și au accentuat capacitatea bibliotecilor de a oferi servicii ce depășesc rolul lor tradițional. 

Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare al BNRM, alături de colegele din cadrul Serviciului Audiovideoteca și Centrul de Restaurare a Publicațiilor, a prezentat în cadrul Târgului serviciile pe care le oferă, în special  în domeniul educației pentru tineri.

\
Prezentarea a inclus un spot video dedicat activității Centrului Pro-European de Servicii și Comunicare.

 р

<  și un pliant informațional





adresat potențialilor parteneri, fiind pus accentul pe activități, care includ jocuri de masă și online pentru copii, lecții interactive pentu liceeni și discuții pentru studenți - activități care ar putea fi replicate de către bibliotecile publice și cele din cadrul instituțiilor de învățământ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti