Faceți căutări pe acest blog

Expoziție: Intrări noi - Mai-iunie 2017

Începând cu 28 iunie 2017 vizitatorii BNRM pot face cunoştinţă cu publicaţiile recent intrate în Colecţiile Centrului Pro-European de Servicii şi Comunicare, prezentate în cadrul unei Expoziţii vernisată în spaţiile CPESC de la et.3 al BNRM, blocul principal.
Printre cele mai importante publicații sunt Raportul Secretarului General al Consiliului Europei privind situația democrației, drepturilor omului și statului de drept în Europa și noul Plan de acțiune al Consiliului Europei pentru republica Moldova 2017-2020, ambele prezentate în cadrul vizitei Secretarului General al CoE la Chișinău, în luna mai 2017.

De asemenea, pe rafturile expoziției și-au găsit locul versiunile tipărite ale unor Prezentări de proiecte și Rapoarte elaborate de experți în Cadrul comun de cooperare programatică al CoE-UE pentru țările din regiunea Parteneriatului Estic.  

Alte publicații expuse vizează politicile culturale, dialogul intercultural și consolidarea autorităților locale.

Instrumentele elaborate în domeniul juridic de către Comisia Europeană pentru eficiența Justiției (CEPEJ) și Comisia de la Veneția au văzut lumina tiparului în ediții noi. De asemenea,  propunem atențieie tuturor celor interesați rapoartele recente privind participarea femeilor în viața politică și privind respectarea dreturilor omului.

Un alt compartiment vast al expoziției cuprinde publicații ce vizează istoria si actualitatea UE și evoluția parcursului RM de asociere cu UE, politicile sociale ale UE, securitate, educatie si invatamintul superior, comertul.

Sunt prezentate si culegeri ale rezultatelor conferinţelor ştiinţifice internaţionale cu articole in diferite domeniii ce țin de relațiile UE-RM.
Intari noi  MAI    IUNIE 2017
Aceste carti sunt adresate atât cadrelor didactice, studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor, sectoarelor guvernamentale, nonguvernamentale, cât şi tuturor celor interesaţi de tematica respectivă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti