Faceți căutări pe acest blog

Nocturna Bibliotecilor 2017 la CPESC

Evenimentul cultural Nocturna Bibliotecilor 2017 a avut loc la Biblioteca Națională a Republicii Moldova la 29 septembrie, între orele 16.00 – 21.00. Biblioteca Națională și-a deschis larg ușile pentru toți vizitatorii , oferindu-le un program complex în cadrul acestui eveniment. Doritorii de toate vîrstele și-au petrecut timpul într-o atmosferă caldă și plăcută, avand parte de o suită de activități, vizite ghidate în sălile bibliotecii, numeroase expoziții și lansări de carte, cursuri de master-class.

În cadrul evenimentului Nocturna bibliotecilor, Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare și-a prezentat aportul semnificativ, invitînd publicul iubitor de carte și de lectură la participarea diverselor jocuri intercative, cu scopul de a învăța și a descoperi mai bine Europa, de cunoaștere a identității interculturale, de promovare a valorilor europene, de a dezvolta spiritul de observație și colaborare în echipă. 

Să descoperim Europa! 

Vizitatorii au avut posibilitatea de a-și testa nivelul de cunoaștere în diverse domenii de geografie, istorie și cultură europeană, implicîndu-se în activități de jocuri online. Aceste activități au avut la bază cîteva tipuri de provocări:


Provocarea GEOGRAFIE a constat în a identifica forma unei țări sau drapel. La provocarea PERSONAJE CELEBRE, participanții au încercat să recunoască o persoană celebră din Europa, provocarea OBSERVAȚIE a pus publicul la testarea de a identifica un loc sau un peisaj dintr-o țară europeană, provocarea QUIZ a oferit implicarea participanților în a răspunde la diverse întrebări despre Europa. 

 Află ce semnificaţie au culorile fiecărui steag !

De asemenea, publicul și-a testat capacitatea de memorie și observație, punînd în aplicare cerința jocului MEMORIE, cea de a întoarce cărțile și de a găsi perechea drapelului a unei țări europene. 

Comori si curiozităţi lingvistice 

Un alt joc interactiv care a trezit atenția unor vizitatori cu nivel mai avansat de cunoaștere a limbilor straine, a fost QUIZ LINGVISTIC. Ei au putut să-și verifice cunoștințele, răspunzînd la diverse întrebări despre limbile europene

Spe finalul acestui eveniment, Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare au oferit publicului  carti despre Europa  „Cum funcționează Europa” și „Europa pentru tineri”, ca recunoștință pentru participarea activă.

 

Participanții au rămas profund impresionați de felul cum și-au pus în contribuție cunoștințele în implicarea acestor jocuri interactive, dar unii, au recunoscut că mai au de învățat la capitolul  cunoaștere a Europei, iar Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare întotdeauna rămăne deschis și ăn așteptare de noi utilizatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti