Faceți căutări pe acest blog

Experiența europeană pentru stimularea contentului audiovizual

În perioada 5 februarie - 7 martie 2018 Biblioteca Națională a Republicii Moldova găzduiește evenimentul ”Telefilm Atelier”. Evenimentul se desfășoară în sala de lectură a Centrului Pro European de servicii și comunicare.

În cadrul proiectului, mentori locali şi internaţionali, cu o bogată experienţă în această sferă, îi vor învăţa pe participanţii la proiect scenaristică, regie, producţie şi alte secrete ale meseriei. Partea bună este că pentru a participa la proiect nu este neapărat să aveţi studii în domeniu.

Telefilm Atelier constă din patru module – scenaristică, regie, producţie şi secrete din meserie, fiecare modul fiind compus din 12 ateliere.

Cursurile vor fi susţinute de profesionalişti locali şi internaţionali, care au în spate şcoli şi experienţe europene în domeniu.



„De exemplu, primul curs de scenaristică va fi ţinut de Jana Burbach, o scenaristă tânără, dar foarte talentată, care a făcut dramaturgia la Oxford, apoi a urmat şcoala de scenaristică din Berlin „Serial Eyes”, unde veţi găsi printre profesori nume foarte grele din domeniu, cum ar fi Jonathan Young, de la HBO Europe, sau Nicola Lusuardi, autorul uneia din cele mai cunoscute cărţi de scenaristică pentru seriale TV. Jana Burbach a lucrat la serialul thriller „Credo” pentru ZDF şi Arte, a creat seria web „Just Push Abuba”. Vreau foarte mult să implantăm ideea că toate meseriile, chiar şi cele creative, se învaţă. Dincolo de potenţialul artistic, fie vorbim de o producţie televizată sau de cinema, există experienţă şi cunoştinţe. Cu alte cuvinte, o idee frumoasă şi originală trebuie să ştii şi cum să o îmbraci într-o haină audiovizuală pe potrivă. Respectiv, e important să comunici cu oameni care practică o meserie cu succes, sunt pe val în domeniul lor, au în spate şcoli sau experienţe europene”, a declarat managerul de proiect.Valentina Iusuphodjaev.

 Atelierul de scenaristică este format din două sesiuni a câte 6 zile.

Scenaristică TV Drama   5 -10 februarie 2018. 




Ateliere REGIE -  Prima sesiune 12 – 17 februarie Mentor - Igor Cobileanski, regizor, scenarist

                              

                                    A doua sesiune  20-25 Februarie Mentor - Thomas Ciulei, regizor, operator, producător

2-7 martie 2018  A doua sesiune de scenaristica cu Jana Burbach.




 Telefilm Atelier este un proiect finanțat de Ambasada SUA la Chișinău, cu scopul de a dezvolta contentul audiovisual domestic și de a stimula producția TV și film independentă

Multumiri #BNRM   #CPESC


Informatii suplimentare

Site-ul Telefilm Atelier
Pagina de Facebook a proiectului.
Contactetelefilmatelier@gmail.comtelefon 069221103.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti