Faceți căutări pe acest blog

Concursul ”Europa la noi acasă”. Ediția 2017


Concurs de eseuri pentru clasele 11 -12 ”Moldova - atracție turistică europeană”


Scopul concursului este invițarea tinerilor să reflecteze asupra trecutului, prezentului și viitorului european, valorilor europene, locului Moldovei în Europa contemporana și aportului propriu la prosperarea tării și Europei. În cadrul Anului Internațional al Turismului Durabil pentru Dezvoltare 2017 tema centrală va fi „Moldova – atracție turistică europeană”. Tinerii sunt invitați să reflecteze privind oportunitățile de dezvoltare a Republicii Moldova ca atracție turistică europeană, privind valorificarea patrimoniului țării și promovarea acestuia pe plan internațional, scoaterea în evidență a realizărilor dar și a problemelor și impedimentelor pentru dezvoltarea turismului în Moldova și propunerea soluțiilor la nivel local și național.

Concursul este individual. Eseul va conține viziunea proprie a autorului la tema propusă. Eseul poate fi complementat cu poze, imagini, video – realizate de către autorul eseului - corespunzător temei Moldova – atracție turistică europeană

Eseul va fi scris în limbile română, rusă, engleză, franceză. Textul poate fi imprimat la calculator (spațiu dublu între randuri, fontul 12, campul 2,5 cm) ori scris de mână (citeț).

Eseul va conține:  • Foaia de titlu care va contine denumirea eseului; numele, prenumele participantului; adresa electronică (e-mail) și telefonul la care poate fi contactat; coordonatele instituției de învățămînt unde studiază: denumirea, adresa, telefonul, e.mail.
  • Textul eseului un volum de 3 – 4 pagini de tipar sau 6 – 8 pagini scrise de mână.
  • Trimiterile la sursele citatelor urmeza să fie indicate la finele eseului. Se permite utilizarea a cel mult 3 citate (cu excepția epigrafului). Lucrarile plagiate vor fi excluse din competiție. Eseul se remite pînă pe data de 24 aprilie 2017.
  • Eseul poate fi complementat cu poze, imagini, video – realizate de către autorul eseului.

Conferința finală se desfășoară de Zilele Europei în luna mai 2017.

Cîștigătorii concunsului vor obține posibilitatea studiilor universitare gratuite la specialitatea „Turism” în cadrul Universității „Perspectiva INT” cu participare la stagii internaționale în Grecia, Italia, Spania. Liceele participante și profesorii coordonatori vor fi menționați și premiați de Ministerul Educației din Republica Moldova.

Regulametnul concursului

Suport informațional:Tel: 022 58-92-50; 022 74-66-31,
Coordonatori: Elena Mursa, Verlan Andrian
Detalii pe www.perspectiva.md

Un comentariu:

  1. Suntem destul de motivaţi şi cointeresaţi de a participa la acest concurs,fiind convinşi,că cu eforturi comune şi consecvenţă Moldova poate deveni o tară atractivă pentru turişti.

    RăspundețiȘtergere

Cautare in

Traduceti