Faceți căutări pe acest blog

Expoziţia „Descoperă Europa! Fii cetăţean activ! ”

Cu ocazia  Zilei Europei  2016,  Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare (CPESC) invită cititorii, colaboratorii şi oaspeţii Bibliotecii Naţionale la mai multe activităţi, prin intermediul cărora să fie înţelese mai profund spiritul, valorile şi principiile europene, dar şi beneficiile integrării europene a Republicii Moldova.



10-17 mai 2016  
 "Descoperă Europa! Fii un cetăţean activ!
Astfel, în perioada 10-17 mai 2016, în spaţiile CPESC de la et. 3 este vernisată expoziţia "Descoperă Europa! Fii un cetăţean activ!", care propune atenţiei informaţii, dosare tematice şi publicaţii din Colecţiile CPESC care îndeamnă la cunoaşterea istoricului, simbolurilor, personalităţilor şi valorilor europene, dar cu un accent sporit pe educaţia unui cetăţen european care, înainte de toate, este unul activ. Educaţia pentru cetăţenie  se concentrează în primul rând asupra drepturilor, responsabilităţilor şi participării active, în relaţie cu dimensiunea civică, poli­tică, socială, economică, juridică şi culturală a societăţii, motiv pentru care expoziţia propune învăţătorilor material didactic de înaltă calitate şi suficient de flexibil pentru a permite introducerea educaţiei pentru cetăţenie democratică şi pentru drepturile omului într-o modalitate distractivă, interactivă şi incitantă în instituţiile de învăţământ.


6-16 mai  2016 
- Expoziţia „Descoperă Europa în colecţiile BNRM”

În acelaşi context, la parterul BNRM, în perioada 6-16 mai 2016, beneficiariii BNRM pot viziona r o expozitie „Descoperă Europa în colecţiile BNRM”–, organizată de către CPESC., care cuprinde publicatii din colectiile CPESC si din fondul Sălii de lectură a BNRM





 

      
Unul dintre comparimentele expoziţiei conţine publicaţii privimd istoricul. informaţii generale , explicate pe înţelesul  publicului.




Materialele expuse în compartimentul 2    îndeamnă cititorii să DESCOPERE  itinerariul european al RM , începănd cu aderarea la Consiliul Europei până la implementarea Agendei de Asociere la UE.





 În compartimentul 3 prezentate publicaţii cu tematica europeană disponibile în Sala de lectură






Mai multe activităţi organizate de CPESC

Concursul de eseuri „Europa la noi acasă. Moldova – atracţie turistică europeană” 5 mai 2016 /IRI Perspectiva, (9.00-14.00)

Expoziţia „Descoperă Europa în colecţiile BNRM”– 6- 16 mai 2016 , parter(9.00-19.30)
Expoziţia „Descoperă Europa! Fii cetăţean activ” – 10- 17 mai 2016 , CPESC (9.00-19.30)

Cunoaşte Europa în spaţiul real şi cel virtual”: Oră de informare europeană
– 12 mai 2016, 11.00

Expoziţia lucrărilor laureaţilor Concursului de eseuri „Europa la noi acasă. Moldova – atracţie turistică europeană” – 17-24 mai 2016
(9.00-19.30)
Atelierul "Europa pentru tineri" - 19 mai 2016, 16.00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti